Website geeft inzicht in kans op haaruitval en effect hoofdhuidkoeling
28/08/2015

KeuzehulpOp deze website staat achtergrondinformatie over haaruitval en informatie voor patiënten hoe zij het met haaruitval kunnen gaan. Ook worden er praktische tips gegeven over pruiken en het toepassen van hoofdhuidkoeling. Er is gestreefd om al onze kennis te bundelen en kort en krachtig te beschrijven voor de patiënt. De website is geëvalueerd door patiënten, leken, een aantal verpleegkundigen, twee artsen en een haarwerker. Aanvullingen of tips ter verbetering van de website zijn altijd welkom.

De website bevat ook een sectie ‘voor zorgverleners', waar enig naslagwerk te vinden is, bijvoorbeeld over de digitale registratie van haaruitval. Ook is er de mogelijkheid om folders te bestellen en wordt er een animatie over de procedure van hoofdhuidkoeling getoond.

Via de keuzehulp kunnen patiënten twee korte vragenlijsten invullen, waarin naar hun mening wordt gevraagd. Na afloop wordt een overzicht getoond van de persoonlijke voorkeuren van de patiënt. De resultaten van de keuzehulp kunnen worden geprint, zodat patiënten dit overzicht kunnen meenemen naar het ziekenhuis. De website en keuzehulp zijn gefinancierd door Pink Ribbon.