Chill studie

De infrastructuur voor het vervolg van de registratie (de CHILL studie) wordt momenteel gebouwd. Zodra de studie van start gaat kunt u deelnemen via deze website.

Registratie van haaruitval

Er wordt onderzoek gedaan om beter inzicht te krijgen in de mate van haaruitval bij de diverse soorten chemotherapie. Door deelname aan dit onderzoek helpt u om toekomstige patiënten zo nauwkeurig mogelijk te informeren over de kans op haaruitval. De gegevens worden ook gebruikt voor onderzoek om haaruitval te voorkomen.

Deze studie wordt uitgevoerd door de CHILL groep. Elk ziekenhuis is verantwoordelijk voor de eigen data en is bewerker van deze data in het kader van de Europese privacy wetgeving. IKNL, Integraal Kankercentrum Nederland, heeft de rol van gemeenschappelijke dataverwerkingsverantwoordelijke. De gemeenschappelijke CHILL data is het totaal van de data die ingevuld zijn door deelnemende ziekenhuizen en de data ingevuld door patiënten. Meer informatie over dataverwerking vind u hier.

Wie kan deelnemen?

Deelname staat open voor alle patiënten die kans hebben op haaruitval door chemotherapie. Ook als u geen gebruik maakt van hoofdhuidkoeling kunt u meedoen.

Studie resultaten

De resultaten van dit onderzoek dragen bij aan de kennis over het risico van haaruitval tijdens chemotherapie. De resultaten zullen worden toegevoegd aan de ‘keuzehulp haaruitval’ op deze website. Daarmee kunnen patiënten zelf vergelijken hoe groot de kans is op haaruitval bij een specifieke soort chemotherapie, met of zonder hoofdhuidkoeling.