Wat is mijn kans op haaruitval met hoofdhuidkoeling?

De resultaten van hoofdhuidkoeling verschillen per soort en dosis (hoeveelheid) van de chemotherapie. Ongeveer de helft van de patiƫnten is tevreden met het resultaat.

Ook als u hoofdhuidkoeling krijgt, valt na iedere chemotherapie meestal wat meer haar uit dan gewoonlijk. De meeste haaruitval vindt plaats na de eerste en tweede keer chemotherapie, echter kan het haar ook daarna nog wat dunner worden. Als er haar uitvalt, betekent dit dus niet direct dat de hoofdhuidkoeling niet zal slagen. Houd er rekening mee dat dit een 'gevoel van onzekerheid' kan geven tot aan de laatste chemotherapie. Indien toch ernstige haaruitval optreed, kan dit extra teleurstelling met zich mee brengen. Bespreek eventuele teleurstelling met uw oncoloog of oncologieverpleegkundige.

Indien u bij ernstige haaruitval een pruik wilt gaan dragen, breng dan voor de start van de chemotherapie een bezoek aan de haarwerker (kapper). Deze kan dan de kleur en vorm van uw eigen haar zien. Haarwerkers die bij ANKO aangesloten zijn kunt u kostenloos een pruik reserveren en deze pas kopen op het moment dat het nodig is. Meestal heeft u dan dezelfde dag nog de pruik in huis.

De wimpers en wenkbrauwen worden niet gekoeld tijdens hoofdhuidkoeling waardoor deze mogelijk uitvallen.

Mijn kans op haaruitval met hoofdhuidkoeling

Een schatting van de kans op ernstige haaruitval in uw situatie krijgt u aan het begin van de keuzehulp hoofdhuidkoeling.

Foto’s van patiĆ«nten die hoofdkoeling kregen (van goed resultaat naar slecht resultaat)

Na 6x FEC100

 

Na 6x FEC100

 

Na 6x Taxotere100

 

Na 4x AC

 

Na 6x FEC100