Haargroei en -verzorging

Haargroei

Als u gebruik maakt van hoofdhuidkoeling zal het haar blijven groeien. Het haar groeit wat langzamer dan normaal. Ook kan de kwaliteit van het haar wat minder zijn. Vaak is het droger, futlozer of statisch. Hierdoor is het haar misschien moeilijker in model te brengen.

Haarverzorging tijdens hoofdhuidkoeling

Dagelijkse verzorging*

Door chemotherapie wordt het haar breekbaar. Behandel het haar daarom voorzichtig: bijvoorbeeld niet ruw droog wrijven, niet heet föhnen. Vermijd trekken aan het haar (niet hard borstelen of kammen, haren niet strak bijeen binden).

Kleuren, blonderen, permanenten*

Indien u uw haar kleurt, blondeert of permanent is het advies om dat voor de start van de chemotherapie nog eenmaal te doen. Het haar groeit tijdens chemotherapie langzamer, waardoor het langer duurt voordat uitgroei zichtbaar is.

Laat tijdens de chemotherapie uw haar kleuren of blonderen door een kapper. Vraag (ook bij permanenten) om zo min mogelijk schadelijke stoffen (zoals waterstofperoxide) te gebruiken. Gebruik zoveel mogelijk milde of natuurlijke producten. Doe-het-zelf pakketjes van de drogist bevatten vaak veel schadelijke stoffen.

*Adviezen over haarverzorging bij chemotherapie en hoofdhuidkoeling zijn niet gebaseerd op onderzoek, maar op indrukken uit de praktijk en ervaringen van kappers.