Anonimiteit

Een herinnering

Patiƫnten die een vragenlijst niet op tijd inzenden, ontvangen een herinnering. Hoe kan dat? Dat zit zo: iedereen die via het ziekenhuis aangemeld wordt voor de registratie krijgt een respondentnummer. Dit nummer hoort bij uw vragenlijst. We gebruiken het respondentnummer om de mensen die een vragenlijst nog niet hebben ingevuld een herinnering te kunnen sturen. Dit is een geautomatiseerd proces.

Omdat er soms toch mensenwerk nodig is, heeft de onderzoeksassistent toegang tot de identificerende gegevens en het bijbehorende respondentnummer. Deze gegevens zijn niet in te zien door de onderzoeker.

Anonimiteit en vertrouwelijkheid

Uw antwoorden op vragen in de vragenlijsten worden vertrouwelijk door ons verwerkt. Wij garanderen dat gegevens die wij presenteren nooit tot individuele personen te herleiden zijn. De antwoorden van individuele patiƫnten zijn niet gekoppeld aan hun naam of email-adres. De onderzoeksassistent heeft inzicht in de persoonlijke gegevens en weet het respondentnummer, maar ziet geen antwoorden uit de vragenlijsten. De onderzoekers die met de antwoorden werken, zien enkel een respondentnummer, maar geen identificerende gegevens.

Uw naam of email-adres worden nooit aan anderen doorgegeven. Wij gebruiken alle gegevens uitsluitend voor toegang tot de vragenlijsten en voor analyses of onderzoeksdoeleinden. Indien u uw log in naam en paswoord zou verliezen, heeft nog altijd niemand toegang tot de onderzoeksdata, omdat er aanvullend een unieke toegangscode nodig is elke keer als u in wilt loggen. Dit verhoogt de veiligheid van database.

Indien u toestemming heeft gegeven om uw e-mailadres te gebruiken voor een herinnering, nemen we per mail contact met u op om te vragen om een volgende vragenlijst in te vullen. Indien u toestemming daarvoor heeft gegeven, zal uw e-mail adres ook gebruikt worden om u een vragenlijst te sturen over hergroei van haar, 9 maanden na het invullen van de laatste vragenlijst. Na dit contact wordt uw e-mailadres verwijderd uit de database.

Zoals uit de bovenstaande uitleg blijkt, gaan wij zorgvuldig om met informatie: uw gegevens en antwoorden worden gescheiden bewaard en nooit tegelijkertijd getoond.